Eindelijk opnieuw een bankautomaat in Lissewege

Goed nieuws voor de inwoners van Lissewege. Zij zullen vanaf eind december 2023 terug geld kunnen afhalen aan een splinternieuw bankautomaat in de Stationsstraat. 

Geld afhalen in Lissewege was al jaren niet meer mogelijk. Steeds meer bankverrichtingen gebeuren tegenwoordig digitaal, maar voor sommige mensen is dit niet altijd even evident. Stad Brugge gaat daarom een contract aan met de firma Batopin om een bankautomaat te plaatsen aan de centraal gelegen school in Lissewege, ter hoogte van de Stationsstraat.

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad. Onder schepen Hilde Decleer waren er reeds onderhandelingen met de firma 4G, maar die draaiden telkens op niets uit. Huidig schepen Minou Esquenet is er dankzij aanhoudende rechtstreekse contacten dan toch in geslaagd om na jarenlange afwezigheid terug een bankautomaat in Lissewege te laten installeren.

Er zijn heel wat werkzaamheden nodig om de locatie geschikt te maken. Eind november zijn de verbouwingen in het pand in de Stationsstraat gestart. De ruimte voor een bankautomaat moet immers aan verschillende vereisten voldoen. Naast waterdichtheid moet deze ruimte ook stevig beschermd en veilig zijn. De stadsdienst Facilitair Beheer heeft geïnvesteerd in een vernieuwd en versterkt plafond (kostprijs 20.000 euro) en heeft geholpen om de omgevingsvergunning in goede banen te leiden in het beschermde dorpsgezicht van Lissewege. Alles wordt in het werk gesteld zodat de nieuwe bankautomaat tegen de feestdagen operationeel zal zijn.