De ‘Brugse Babbel’: Lokale Stemmen Stralen nu ook op Sociale Media

De ‘Brugse Babbel’, een spraakmakend initiatief gelanceerd eind 2022, heeft nu ook een podium gevonden op Facebook en YouTube, zodat de inwoners van Brugge en daarbuiten de voortdurende gesprekken en discussies kunnen bijwonen.

Het was Nico Blontrock, Doenja Van Belleghem en Jos Demarest, in samenwerking met beweging.net en CD&V Brugge, die dit prikkelende forum tot leven wekten. De bedoeling van ‘Brugse Babbel’ is om een open gesprek te creëren rond thema’s die de inwoners van Brugge aan het hart gaan. De discussie wordt aangegaan door panelleden, afkomstig uit Brugge, die een uniek perspectief bieden, op basis van hun eigen ervaringen of professionele expertise.

Nico Blontrock merkte op: “In deze tijd waarin soundbites de overhand nemen, proberen wij met de ‘Brugse Babbel’ een platform te bieden dat meer diepgang toelaat. Door het forum op Facebook en YouTube te lanceren, nodigen we het publiek uit om nog actiever deel te nemen aan de discussies.”

Het platform heeft al een reeks boeiende thema’s aangepakt, van ‘Oud/out’ tot ‘Energiearmoede’, ‘Vrijwilligers en verenigingen’, ‘Welzijn’ en ‘Wonen’. Doenja Van Belleghem benadrukte het belang van deze onderwerpen voor de lokale bevolking: “We merken duidelijk dat de thema’s die we bespreken bij onze inwoners leven. En de sprekers waarderen een forum waar ze de kans krijgen om dieper op de materie in te gaan.”

Een ‘Brugse Babbel’ vindt plaats op een zondagochtend in het Crowne Plaza Hotel (Burg) van 10:30 tot 12:00 uur, met gratis toegang voor iedereen. Maar met de uitbreiding naar sociale media kunnen nu ook mensen van buiten Brugge, of zelfs van buiten België, deelnemen aan de gesprekken.

 

Brugse Babbel