Kandidaat Peter Yorck laat een nieuwe wind waaien door de jongerenwerking van de Brugse cd&v

Met Peter Yorck heeft de Brugse cd&v er een jongere vol potentieel bij, maar ook Brigitte Balfoort en Wouter Bossuyt kiezen opnieuw voor de partij. Wolfgang Lestaeghe en Tristan Cools maken de lijst vanuit de Brugse binnenstad volledig.

Peter Yorck
De 28-jarige Peter Yorck is beleidsmedewerker mobiliteit bij het Europees Voorzitterschap van België en heeft een achtergrond in eventmanagement, loodgieterij en Europese Studies. De lokale eventsector en de jongerencultuur is hem niet vreemd dankzij zijn ervaring als DJ en zijn vrijwilligerswerk bij Rotaract. In hem heeft de Brugse cd&v de ideale figuur gevonden om de jongerenwerking te trekken.
Daarnaast staat hij ook op plaats 41 op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2023, gedreven om de stem van de jeugd te versterken en hun belangen te vertegenwoordigen: “Samen kunnen we bouwen aan een Brugge dat onze gedeelde waarden en ambities weerspiegelt en een toekomst creëert waarin elke jongere zich gehoord en vertegenwoordigd voelt.”


Wolfgang Lestaeghe
Nog een jonge kandidaat uit de binnenstad is Wolfgang Lestaeghe, 33 jaar en zelfstandige in de vastgoedsector. Hij is actief in heel wat verenigingen, waaronder ook in de Protestantse Kerk te Brugge. Van jongs af aan heeft hij een sterke interesse in politiek: “Ik ben iemand die verantwoordelijkheid wil opnemen, in plaats van kritiek te geven. Ik wil niet aan de zijlijn blijven staan, terwijl ik misschien met iets zou kunnen helpen. Mijn voornaamste drijfveer is de liefde voor onze stad.” Hij staat op plaats 29 op de lijst.


Tristan Cools
De 61-jarige Tristan Cools, museumassistent bij Musea Brugge, staat op plaats 45 op de lijst voor de Brugse cd&v. Gepassioneerd door fotografie en geschiedenis, maar ook 100% gemotiveerd om Dirk De fauw en de Brugse cd&v opnieuw te steunen: “Mijn liefde voor Brugge is mijn motivatie, werken aan een sociaal Brugge met aandacht voor de zwakkeren onder ons is mijn doel”.


De partij is verheugd dat ook Brigitte Balfoort (62) heeft aangekondigd om zich weer kandidaat te stellen. Brigitte is auteur over het koningshuis en etiquette, professioneel spreker én leraar Nederlands voor anderstaligen: “Door mijn professionele activiteiten kom ik overal, maar als ‘gebrakt en gespogen Bruggelienk’ ben ik blij om ’s avonds thuis te komen in een stad waar het goed is om te wonen. Als raadslid is mijn waardering voor de dossierkennis en de gedrevenheid van burgemeester Dirk De fauw alleen nog gegroeid. Het is een eer om opnieuw te mogen deel uitmaken van zijn bruisend team”.


En met lijstduwer en sterke kracht Wouter Bossuyt (54) zijn alle Brugse cd&v-kandidaten uit de binnenstad gekend. Laatstgenoemde zetelde in 1995 voor het eerst in de Brugse gemeenteraad, maar zit nog steeds vol ideeën en ambitie. Zijn drijfkracht om al die jaren aan politiek te doen, is en was om mensen te helpen, als rode draad in zijn leven: “Het Brugs beleid dient er één te zijn met visie, maar ook met inlevingsvermogen en empathie. In de huidige maatschappij is het belangrijk dat het beleid gedragen wordt door zowel inwoners, werknemers, zelfstandigen, kortom iedereen!”

 

Whatsapp Image 2024 06 05 At 11.57.36