Nieuwe vrouwelijke kandidaten uit de binnenstad versterken de
Brugse cd&v

De Brugse cd&v lost drie nieuwe namen uit de Brugse binnenstad voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. De drie vrouwen Liesbeth Degryse, Sabine De Loof en Soraya Guenar vervoegen er onder meer Joannes Logghe en Doenja Van Belleghem.

Liesbeth Degryse

Veel jonge kandidaten op de lijst van de Brugse cd&v, waaronder ook de 31-jarige Liesbeth Degryse die op plaats 36 staat. Deze theologe, die werkzaam is binnen het christelijk sociaal-cultureel werk van het Bisdom Brugge, woont in de binnenstad en hoopt via haar deelname jong en oud te vertegenwoordigen, met een specifieke focus op kwetsbare mensen en mensen in kwetsbare situaties: “Ik hou ervan om mensen te beluisteren in hun zorgen en vreugden en in wat hen ten diepste drijft. Genuanceerd en verbindend denken en handelen is voor mij belangrijk en de reden waarom ik me thuis voel bij de Brugse cd&v”. Ook cultuur ligt haar na aan het hart als muziek- en dansliefhebber met achtergrond in de amateurkunsten.

Sabine De Loof

Sabine Deloof is een 62-jarige kinesitherapeut die zich vanuit de binnenstad inzet voor Brugge via het Comité voor Initiatief. Je kan haar op plaats 24 terugvinden in de lijst: “Ik wil deel uitmaken van een dynamische groep gedreven mensen, een klankbord zijn voor de noden van de mensen rondom mij en dit vanuit mijn grote interesse voor mijn stad”.

Soraya Guenar

Op plaats 46 staat de 37-jarige Soraya Guenar, een enthousiaste kandidate die geboren en getogen is in Brugge en in de binnenstad woont. Ze behaalde diploma’s in het sociaal-cultureel werk en marketing, maar kiest er op heden voor huismoeder te zijn en zo haar familie te ondersteunen: “Voor mij is het de eerste keer dat ik mijn intrede doe in de politiek en ik ben bereid om veel bij te leren. Voor mij is Brugge gewoon Brugge, geen andere stad in België doet het beter dan ons”.

Deze drie nieuwe dames zijn een mooie aanvulling op de ervaren Brugse cd&v’ers die zich opnieuw kandidaat stellen vanuit de binnenstad, waaronder ook Doenja Van Belleghem (51), huidig fractieleider van de Brugse cd&v, projectcoördinator van Sacred Books en op 13 oktober te vinden op plaats 8: “Het werk is niet af, er is nog veel te doen. Ik focus sterk op inhoud en wil graag met ons team op dat spoor verder gaan”.

Ook Joannes Logghe (36), huidig raadslid en zelfstandig ondernemer in de hotelsector met een verleden binnen de jeugddienst Kazou, doet graag verder vanop plaats 19: “Als zetelend gemeenteraadslid wil ik mij blijven engageren voor een bruisend en ondernemend Brugge”.

 

Foto Cd&V JL SDL Ddf DVB SG LD