Brugse Babbel over veiligheid in het openbaar domein

Zondag 19 november om 11u

Beeld Brugse Babbel

Voor de zevende Brugse Babbel schuiven Stefaan Vergaerde ofwel 'Fieto de verkeersclown', Martine Mouquet die werkzaam was als wijkagente, en Eefje Duyvejonck, stafmedewerker van Beweging.net aan bij Nico Blontrock die op zondag 19 november een gesprek met hen heeft over veiligheid in het openbaar domein. Verkeersveiligheid, camerabewaking, onveiligheidsgevoel, hoffelijkheid in het verkeer - het komt allemaal aan bod. Er is ook interactie met het publiek.

 

In de vorige Brugse Babbel over burgerparticipatie vertelde Björn De Windt over 'Sint-Pieters Connected' dat mensen en organisaties samenbrengt door activiteiten bekend te maken bij de inwoners van alle buurten van Sint-Pieters. De idee om een digitale kalender te realiseren, is ingediend als project via burgerbudget van de Stad Brugge", zeggen Nico Blontrock en Doenja Van Belleghem, respectievelijk schepen en fractieleider voor CD&V Brugge. "We vinden het een geweldig initiatief dat ongetwijfeld navolging verdient. Misschien kan dit wel over de hele stad, met alle deelgemeenten, uitgerold worden?"  

 

De 'Brugse Babbel' vindt steeds plaats in Crowne Plaza Hotel Brugge (Burg). Er is onthaal met koffie vanaf 10.30 uur. Het debat start om 11 uur en eindigt om 12 uur. De toegang is gratis, een vrije bijdrage wordt gewaardeerd. 'Brugse Babbel' is een initiatief van beweging.net Brugge en wordt ondersteund door CD&V Brugge. De laatste Brugse Babbel van dit kalenderjaar vindt plaats op zondag 10 december.